Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ενημέρωση σχετικά με τα μαθήματα κεντήματος

Σας ενημερώνω ότι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, θα λειτουργήσει το τμήμα χειροτεχνίας.

Η Χειροτεχνία, το προηγούμενο διάστημα ατόνησε και εν μέρει απαξιώθηκε. 
  
Τα τελευταία όμως χρόνια, σε ολόκληρο τον κόσμο, το ενδιαφέρον των ανθρώπων επανήλθε και όλο και περισσότεροι ξαναθυμούνται ή ανακαλύπτουν τα οφέλη με την ενασχόληση μαζί της! 

Σε επιστημονικό επίπεδο θεωρείται από ψυχαγωγία έως …θεραπεία (εργοθεραπεία)!

Η εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων στο Κρανίδι, μας αποκάλυψε πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των ανθρώπων για μάθηση και δημιουργία! Ειδικά τα μικρά παιδιά, είναι εντυπωσιακό με πόση συνέπεια και χαρά προσέρχονται, μαθαίνουν και δημιουργούν!! Παρήγορο για μας, που μπορούμε να τους δώσουμε ενδιαφέροντα και προοπτικές πέρα από τις οθόνες της τηλεόρασης και του υπολογιστή.

Ξεκινήσαμε αρχικά και συνεχίζουμε βέβαια, με τη μάθηση της τέχνης του Λασέ και του Λευκαδίτικου κεντήματος, αλλά στην πορεία η ομάδα εμπλουτίστηκε με νέα ενδιαφέροντα γύρω από την χειροποίητη δημιουργία.

Έτσι ο καθένας που προσέρχεται μπορεί ελεύθερα να αναπτύξει όποιο χειροτέχνημα τον ενδιαφέρει και μέσα στα πλαίσια των γνώσεων μου να το καλλιεργήσουμε. Τα σεμεδάκια των σπιτιών μας, μπορεί να πάρουν μια σύγχρονη μορφή και να γίνουν διακοσμητικά, κοσμήματα ή άλλου είδους χρηστικά αντικείμενα και ο καθένας να τα αξιοποιήσει με όποιο τρόπο επιθυμεί. 

Σας καλώ σαν Εθελόντρια του Δήμου Ερμιονίδας και επικεφαλής της πρωτοβουλίας αυτής στην ομάδα μας, που λειτουργεί στην αίθουσα απέναντι από το Λαογραφικό Μουσείο, κάθε Κυριακή 4-6.30 μμ..

Η ηλικία είναι ανοιχτή, από παιδιά μέχρι υπερήλικες και η συμμετοχή δωρεάν.

Με τιμή

Έφη Ξυφτέρη - Μητρώκα



Δουλειές της ομάδας μας!!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου