Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΒΑΡΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ



Σχετικά με την σημερινή ανακοίνωση της CISD για την πρόταση να κηρυχθεί ο Δήμος μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για λόγους πολιτικής προστασίας, αυτό το είχαμε προτείνει και ζητήσει με έγγραφό μας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου το οποίο κοινοποιήσαμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά, στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη, στον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Μανώλη Αγγελάκα,  στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Η κήρυξη του Δήμου Ερμιονίδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι πλέον η μοναδική λύση, αφού τόσο καιρό δεν έγινε κάτι από την πλευρά των αρμοδίων οργάνων (ΦΟΔΣΑ, ο οποίος δεν λειτουργεί και Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διαχειρίζεται το χώρο δεματοποίησης και αποθήκευσης), για την εκκένωση του χώρου στη θέση Σταυρός Διδύμων, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και διαβήματά μας.
Αυτή φαίνεται θα είναι η κατάληξη του σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων των πρώην Δήμων Κρανιδίου, Ερμιόνης, Ασκληπιείου και Επιδαύρου που εφαρμόστηκε το 2010, με συνευθύνη των δημοτικών αρχών των παραπάνω Δήμων και της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου. Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου κατέληξε στο να κινδυνεύει σήμερα η υγεία των δημοτών μας και να ζητούνται έκτακτα μέτρα.  


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου